Саопштење Српског демократског савеза поводом најаве парламента о усвајању „аутентичног мишљења у вези са применом Закона о облигационим односима, Закона о заштити потрошача и Закона о корисницима финансијских услуга“

Предлог групе посланика владајуће странке, да Народна скупштина РС, донесе аутентично тумечањење Закона о облигационим односима, Закона о заштити потрошача и Закона о корисницима финансијских услуга, представља коначан доказ да данашња Србија представља колонију. Нарушеност институција, која се огледа у одсуству владавине права и општој правној несигурности, свој последњи приказ добија кроз чињеницу да се парламент наше државе – као један од носилаца суверенитета претворио у прћију банкарских интереса. Недопустиво је да се парламент једне државе, ставља у службу банака које су опљачкале грађане ове земље, што је потврђено већим бројем пресуда Врховног Касационог суда и других судова Републике Србије. Посебно је обеспокојавајућа чињеница да се парламент као скуп представника грађана Србије, ставио на страну банкарског сектора, а против сопствених грађана.

Посебно се указује на опасност  коју носи са собом посезање парламента за аутентичним тумачењем који на овај начин жели да се умеша у текуће судске спорове између грађана и банака. О жалосном стању српског парламентаризма сведочи и чињеница да је парламент ставио себе у улогу арбитра између грађана и банака. У случају доношења „аутентичног тумачења“ поставља се питање даљег разлога постојања судова, тужилаштва и адвокатуре.

Упозоравамо, да се Србија константно одриче сопственог суверенитета. Бриселски споразум, Споразум из Вашинтона, Закон о рударству и геолошким истраживањима, уговори о изручењу наших држављана другим државама, јасно указују да се Србија претворила у колонију туђинских интереса. Последње активности Народне Скупштшине РС то најбоље потврђују.

СРПСКИ ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ

ПОДЕЛИТЕ

Оставите коментар

Ваша е-пошта неће бити јавна.