Саопштење СДС поводом привођења др Јоване Стојковић и других особа

Привођење др Јоване Стојковић и неколицине других особа, представља последњи јасан приказ стварног стања у Србији.

Србија је доказ да држава која гаси саму себе, не само да не може да обезбеди елементарна права грађана, већ се таква држава нужно претвара у ентитет који је спреман да зарад оправдања сопствене политике укине та права. У овом случају држава и њени органи (одавно сведени на пуку форму) усмерили су се на слободу говора.

Још од времена усвајања Универзалне декларације о правима човека, Међународног пакта о грађанским и политичким правим, слобода говора представља фундаментално право људске цивилизације. Код нас је слобода говора „последњи пут“ потврђена Уставом из 2006.године.

Изнова упозоравамо да од тренутка када је потписан Бриселски споразум 2013. године, урушен је правни поредак. Последично, урушење правног поретка никада није ограничено, већ се као болест државе шири. Последњи догађаји управо потврђују искуствено правило, да у одсуству правног поретка и институција, све вредности једног дрштва могу бити угрожене.

Са забринутошћу подсећамо јавност Србије:

„Сва људска бића рађају се једнака у достојанству и правима. Она су обдарена разумом и свешћу и треба једни према другима да поступају у духу братства“ – члан 1. Универзалне декларације о правима човека (1948.године)

СРПСКИ ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ

ПОДЕЛИТЕ

Оставите коментар

Ваша е-пошта неће бити јавна.